Assink NVM Makelaars

4e kwartaal - 2023

Woningmarktcijfers

Er zijn in het laatste kwartaal 8% minder woningen verkocht dan een jaar eerder terwijl de verkoopprijs ongeveer 4% lager was. Op jaarbasis zijn de huizenprijzen gedaald met 6,4%, de eerste daling in 9 jaar. Ondanks de dalende prijzen blijkt dat bijna de helft (44,6%) van de verkochte woningen nog boven de vraagprijs wordt verkocht. Een jaar geleden was dat nog 80%. Wel is op te merken dat het verschil in vraag- en verkoopprijs steeds kleiner wordt.

13 januari 2023

De woningmarkt is het laatste kwartaal van 2022 getemperd

Gemeente Rheden

In de gemeente Rheden hebben in het 4e kwartaal 5,9% minder transacties plaatsgevonden. Opvallend is dat er t.o.v. het 3e kwartaal juist meer woningen zijn verkocht, namelijk 28% meer. De prijzen liggen 10,5% lager dan een jaar eerder, wat weer een grotere verschil is dan het landelijke gemiddelde. De gemiddelde transactieprijs kwam in het 4e kwartaal op € 366.000, – . Dit is 10,1 % lager dan in het 3e kwartaal en voor alle type woningen daalde de gemiddelde transactieprijs, behalve voor de hoekwoning.

Van de woningen die het laatste kwartaal zijn verkocht zijn er 40,4% boven de vraagprijs verkocht. In het vierde kwartaal werden er 123 woningen aangeboden, wat meer dan 2 keer zo veel is dan eind 2021. 62,9% van de woningen werd in het vierde kwartaal nog verkocht binnen drie maanden.

Gemeente Rozendaal

In de gemeente Rozendaal was de gemiddelde transactieprijs € 563.000, – , wat 9,1% lager ligt dan een jaar eerder. Er zijn in totaal 3 woningen verkocht. Een kwartaal eerder waren dat er nog 4. Van de 3 woningen werden er 2 boven de vraagprijs verkocht.

Er stonden in het 4e kwartaal 12 woningen te koop. Dat is 3 keer zo veel als een jaar eerder. Met een gemiddelde vraagprijs van € 943.000, – is dat 6,8% lager dan in kwartaal 4 van 2021. Gemiddeld staan de woningen in Rozendaal 43 dagen op de markt.De opgegeven cijfers van het laatste kwartaal zijn altijd voorlopig, in het volgende kwartaal worden deze definitief.

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Assink Makelaars slaat de door jou verstrekte contactgegevens op om te kunnen voldoen aan je verzoek. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten via een link in iedere e-mail. Bekijk onze privacyverklaring over hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen.