Assink NVM Makelaars

3e kwartaal - 2022

Woningmarktcijfers

Er is meer ruimte op de woningmarkt gekomen, door het grotere woningaanbod en een langere verkooptijd. In derde kwartaal zag de NVM het aanbod met 22 % toenemen na al een forse toename in het tweede kwartaal. De gemiddelde transactieprijs daalde, met 5,8 % ten opzichte van kwartaal twee, dit is op kwartaalbasis de grootste gemeten daling. Op jaarbasis stegen de prijzen met 2 %. De gemiddelde verkoopprijs was van € 425.000, – in dit kwartaal. Het aantal transacties daalde met 10 % vergeleken bij het vorige kwartaal, maar deze daling is gebruikelijk, in de zomer worden er minder woningen verkocht.

7 oktober 2022

Landelijk: groter woningaanbod en een gematigde prijsontwikkeling

 Gemeente Rheden

Ook de gemeente Rheden laat een daling van het aantal transacties zien. Deze was met -12 % iets hoger dan het landelijk beeld laat zien. Het aanbod in de gemeente Rheden steeg, net zoals op landelijk niveau, en dit steeg fors meer dan het landelijk niveau, nl. met 61 %, naar 108 woningen. Dit percentage ontstond voor een aanzienlijk deel vanwege de toename van woningen op de Rhedense markt, het aanbod in appartementen steeg minder hard. De gemiddelde verkooptijd was dit kwartaal 23 dagen, en is hiermee 1 dag korter dan het vorige kwartaal. Dit kwartaal vertaalde zich de ruimte op de markt naar een lager verschil tussen vraag,- en verkoopprijs, dit ging van  8,7 % boven de vraagprijs naar 4,5  %. Bij 73 % van de woningen werd overboden. De gemiddelde verkoopprijs daalde naar € 413.000, -, dit is 4,9 % lager dan in kwartaal twee.

Gemeente Rozendaal

In de gemeente Rozendaal was in het derde kwartaal de gemiddelde transactieprijs € 569.000, – terwijl deze in het 2e kwartaal nog € 893.000, – was. Er werden vier woningen in Rozendaal verkocht, waarvan er geen één vrijstaand was, dit verklaart de daling van de gemiddelde verkoopprijs. De gemiddelde looptijd in de gemeente ging iets omlaag. Het aanbod op de Rozendaalse markt bleef gelijk, er waren vier woningen te koop.

De opgegeven cijfers van het laatste kwartaal zijn altijd voorlopig, in het volgende kwartaal worden deze definitief.

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Assink Makelaars slaat de door jou verstrekte contactgegevens op om te kunnen voldoen aan je verzoek. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten via een link in iedere e-mail. Bekijk onze privacyverklaring over hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen.