Assink NVM Makelaars

2e kwartaal – 2022

Woningmarktcijfers

Er komt ruimte op de woningmarkt, in dit tweede kwartaal ziet de NVM het aanbod met 54 % toenemen ten opzichte van kwartaal één. De gemiddelde transactieprijs steeg nog wel, maar minder hard: met 3,5 % ten opzichte van kwartaal één, dit is 10,6 % op jaarbasis. Deze stijging resulteerde in een gemiddelde verkoopprijs van € 448.000, – in dit tweede kwartaal.

8 juli 2022

Landelijk: flinke verruiming van het aanbod

Het aantal transacties steeg met 24 % vergeleken bij het vorige kwartaal minder hard dan de toename van het aanbod. Dit betekent dat kopers meer keuze krijgen.

Gemeente Rheden

Ook de gemeente Rheden laat een lichte stijging van het aantal transacties zien. Dit was met 3 % wel een stuk lager dan landelijk te zien is. Het aanbod in de gemeente Rheden steeg, net zoals op landelijk niveau, en dit steeg even veel als het landelijk niveau, nl. met 54 %. Dit percentage ontstond voor een aanzienlijk deel vanwege de toename van tussenwoningen op de Rhedense markt. De gemiddelde verkooptijd was dit kwartaal 23 dagen, en is hiermee vergelijkbaar met het vorige kwartaal. Ook dit kwartaal was nog merkbaar tijdens de onderhandelingen hoe krap de markt is. Gemiddeld gezien werd er 9,1 % boven de vraagprijs geboden en bij 83 % van de verkochte woningen is overboden. De gemiddelde verkoopprijs steeg naar € 433.000, -, dit is 13,7 % hoger dan in kwartaal één.

Gemeente Rozendaal

In de gemeente Rozendaal was in het tweede kwartaal de gemiddelde transactieprijs € 892.000, – terwijl deze in het 1e kwartaal nog € 930.000, – was. Er werden zes woningen in Rozendaal verkocht, waarvan er twee vrijstaand waren. Voor de Rozendaalse markt zijn dit flink wat verkopen. De gemiddelde looptijd in de gemeente ging iets omlaag. Het aanbod op de Rozendaalse markt bleef gelijk, er waren vier woningen te koop.

De opgegeven cijfers van het laatste kwartaal zijn altijd voorlopig, in het volgende kwartaal worden deze definitief.

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Assink Makelaars slaat de door jou verstrekte contactgegevens op om te kunnen voldoen aan je verzoek. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten via een link in iedere e-mail. Bekijk onze privacyverklaring over hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen.