Assink NVM Makelaars

1e kwartaal - 2022

Woningmarktcijfers

De oververhitte markt lijkt in wat rustiger vaarwater te komen. De gemiddelde transactieprijs steeg nog wel: met  13,7 %, maar dat was minder fors dan de meer dan 20 % van de afgelopen kwartalen. Deze stijging resulteerde in een gemiddelde verkoopprijs van € 428.000, – in dit eerste kwartaal.

31 mei 2022

Landelijk: iets meer aanbod en een rem op de prijsstijging

Het aantal te koop staande woningen verruimde namelijk met 10 %, de keuze is dus wat ruimer dan eind 2021 maar nog steeds kleiner dan een jaar geleden. Vooral de laatste weken ziet de NVM meer woningen op de markt komen, dit is eigenlijk niet gebruikelijk voor een 1e kwartaal, waarin het aanbod meestal lager is.

Gemeente Rheden

Ook de gemeente Rheden laat een daling van het aantal transacties zien. Maar dit was met 25 % toch flink groter dan de landelijke 18 %. Het aanbod in de gemeente Rheden steeg, net zoals op landelijk niveau, en dit steeg meer dan het landelijk niveau, nl. met 19 %. Dit percentage ontstond voor een aanzienlijk deel vanwege de toename van vrijstaande woningen op de Rhedense markt. De gemiddelde verkooptijd was dit kwartaal 23 dagen, en is hiermee weer 3 dagen korter geworden. Ook dit kwartaal was weer merkbaar tijdens de onderhandelingen hoe krap de markt is. Gemiddeld gezien werd er 9,9 % boven de vraagprijs geboden en bij 83 % van de verkochte woningen is overboden. De gemiddelde verkoopprijs daalde wel dit kwartaal, naar € 373.000, -. Dit komt ook omdat er relatief minder vrijstaande woningen werden verkocht in dit kwartaal, namelijk 62 % minder dan in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Gemeente Rozendaal

In de gemeente Rozendaal was in het eerste kwartaal de gemiddelde transactieprijs € 1.072.000, – terwijl deze in het 4e kwartaal nog € 812.000, – was. Dit komt omdat er maar vier woningen in Rozendaal verkochten, waarvan er drie vrijstaand waren. De gemiddelde looptijd in de gemeente ging iets omhoog. Het aanbod op de Rozendaalse markt daalde, er werden maar vier woningen te koop gezet.

De opgegeven cijfers van het laatste kwartaal zijn altijd voorlopig, in het volgende kwartaal worden deze definitief.

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Assink Makelaars slaat de door jou verstrekte contactgegevens op om te kunnen voldoen aan je verzoek. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten via een link in iedere e-mail. Bekijk onze privacyverklaring over hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen.